tiistai 27. syyskuuta 2016

Riittävän hyvänlaatuinen sperma

Minun miehelläni on riittävän hyvänlaatuinen sperma, sanoi gynekologi. Hän perusti väitteensä sille, että olen tullut jo kaksi kertaa raskaaksi. Naureskelemme yhdessä mieheni kanssa tälle määritelmälle ja rivien välistä huomaan, että miehelleni se on iso asia.

Koska lapsettomuusongelmiin tarvitaan kaksi ja toinen on virallisesti määritelty riittävän hyvänlaatuiseksi, täytyy olla niin, että vika on toisessa. Tässä tapauksessa se toinen olen minä. Minä en ole riittävän hyvänlaatuinen kantaakseni kohdussani ihmiselämää. Minussa on jokin vika.

Emme taaskaan käyneet varhaisultrassa. Nyt kaduttaa. Olisin sentään saattanut saada jotain osviittaa siitä, mikä minussa on vikana.

3 kommenttia:

  1. Tilastollisesti on todennäköistä, että kummassakaan teistä ei ole vikaa! Vaan vika on ollut alkiossa, ts. joku tärkeä vaihe kehityksessä on mennyt pieleen. Kuulostaa varmaan ihan tyhmältä, koska itseä on helpompi syyttää kuin mahassa ollutta vauvaa :( Mutta tosi moni kahden keskenmenon jälkeen on saanut terveen ja elävän vauvan. Jaksamista!

    VastaaPoista
  2. Vaikka oletkin tullut raskaaksi se "vika" voi olla miehen spermassa myös (meillä näin) harmittaa hieman kun venytettiin sitä tutkimuksiin menoa, kun jotenkin sitä vaan ajatteli että se on vaan huonoa tuuria. (2v meillä nyt yritystä jonka aikana yksi keskenmeno) miehellä siis paljastui tutkimuksissa vähän siittiöitä, joista suurin osa liikkuu vielä huonosti/paikallaan ja osa oli epänormaaleja. Nyt olemme vihdoin tutkimusten jälkeen hedelmöityshoito jonossa ja tuntuu helpottavalta että asiat etenee! voihan sitä sitten jonotellessa yrittää samalla luomusti vielä mutta sitten tietää että apua on myös saatavilla. Lääkäri sanoi että 80% pareista saa hoitojen jälkeen sen vauvan. tsemppiä!

    VastaaPoista