tiistai 26. tammikuuta 2016

Lisääntymisen oheistoiminnot

Kun lueskelen ja kuuntelen kaikkien muiden lisääntymispuuhissa olevien ihmisten juttuja, huomaan olevani aivan amatööri. En ole koskaan seurannut lämpöjäni, tehnyt ovulaatiotestejä, syönyt greippiä tai tehnyt muutakaan tieteellistä tai epätieteellistä jouduttaakseni lisääntymistämme. Ehkä siinä lienee se syy, miksi minä en ole raskaana.

Me olemme vain hypänneet sänkyyn ehkäisyllä tai ilman aina, kun on tuntunut siltä. Siis halujen mukaan, emme kuukautiskiertoni mukaan. Olen ilmeisesti jotenkin vieläkin henkisesti teini, sillä kuvittelen, että nainen tulee raskaaksi, kun hän harrastaa seksiä ilman ehkäisyä. Sellaiseen minut on opetettu enkä saa sitä mielestäni pois.

Vaan pian ei ole enää aikaa opetella muuttamaan ajatusmaailmaansa. Kello käy. Minun lienee syytä alkaa ostaa greippimehua ja selvittää, minkä lämpöinen olen normaalissa olotilassa. Ja sitten pitäisi tietää, nouseeko vai laskeeko se lämpö silloin, kun on sopivassa lisääntymisvalmiudessa. Ja mitä muita oheistoimintoja kierto/viikko/päiväohjelmaan olisi syytä sisällyttää, että olisi oikea lasta tekevä nainen?

Pystyn jotenkuten näkemään itseni pissaamassa tikkuihin ja kantamassa kaupasta sopivia elintarvikkeita ja vetämässä vitamiinikuureja, mutta en näe miestäni harrastamassa lisääntymisen oheistoimintoja. Kuinka ihmeessä muut naiset saavat miehensä rakastelemaan heti, kun tikku näyttää sopivaa tilannetta. Minun mieheni ei kiihotu pissaisista testeistä nenänsä alla.

Tai enhän minä toisaalta tiedä, kun en ole koskaan kokeillut.

2 kommenttia:

  1. Eksyin tänne aamuisen kommenttisi jälkeen! On se tosiaan kumma, miten sitä ei tule raskaaksi noin vain. Itsekin luulin näin käyvän. Joka puolella toitotetaan alakoulusta lähtien, kuinka sitä aivan varmasti tulee raskaaksi, jos ei käytä ehkäisyä. Eipä kukaan toitottanut, että monilla kestää vuosikausia tulla raskaaksi tai jotkut eivät tähän kykene ollenkaan. Aivan järkyttävää tiedon pimitystä :) En tiedä, kauanko teillä homma on kestänyt, mutta rento tyyli on kyllä ihan hyvä minun mielestäni. Itsekin yritin tätä aluksi. Ensimmäiseen vuoteen en asiaa paljon ihmetellyt, meillä se oli mies, joka tilasi netistä ovistestejä, kun ensimmäinen vuosi mennä hujahti. Yhden greippimehupurkin vedin, aika pahaa. Lämpöjä en ole mitannut, ja oviksen mittauskin jäi aika vähänlaiseksi. 1,5 vuotta ehkäisyn poisjätöstä menimme lääkäriin. Vikoja löytyikin paljon, ja vähän harmitti kun emme aiemmin menneet tutkittaviksi, sillä luonnollinen raskaus on käytännössä mahdoton. Lääketieteelliset keinot ovat ainoa mahdollisuus meille, joten sitä tietä päätimme kulkea. Pahoittelut teidän keskenmenostanne, se on varmasti ollut raskas kokemus. Jos pitää etsiä positiivinen puoli, niin raskaus näyttää olevan teille mahdollista, joten jospa ajan kanssa raskaus onnistuu taas! Eli kaikkeahan sitä voi kokeilla, jos jaksaa, mutta on varmaan tapauskohtaista, mikä on tarpeellista itselle. Ei elämä voi pyöriä vain raskauden yrittämisen ympärillä, hulluksihan siinä tulee :)

    VastaaPoista
  2. Hei Päivän Paisteessa ja kiitos viestistäsi! Meillä tosiaan ei ole ollut (ainakaan vielä) tarvetta lääketieteellisille keinoille, joten siksihän meillä on mahdollisuus toimia kuinka rennosti ja spontaanisti tahansa. Teillä on ihan eri tilanne tässä asiassa. Voimia teille ja toivotaan, että saatte Vauvan! <3

    VastaaPoista