lauantai 3. helmikuuta 2018

Normaali seksielämä

Me olemme yrittäneet pitää seksielämämme normaalina siitä huolimatta, että tämä lapsettomuusasia on olemassa. Olemme myös onnistuneet siinä. Meillä on kivaa sängyssä emmekä stressaa turhasta.

Lapsen teon kannalta siinä on vain yksi ongelma: emme harrasta seksiä kovinkaan usein. Emme ainakaan niin usein kuin se olisi hedelmöittymisen kannalta suotavaa. En ymmärrä, missä välissä sitä seksiä niin usein edes ehtisi harrastaa. Meillä on työmme, joihin menee kahdeksasta kuuteentoista tuntiin vuorokaudessa aikaa. Meillä on kotityöt, harrastukset, koira, läheiset ihmiset, joista vanhenevia pitää jo vähän auttaakin, kaverit, kodin ulkopuoliset velvoitteet ja kaikki muu säätö, mitä nyt normaaliin elämään kuuluu. Emme välttämättä edes ehdi nähdä joka päivä, jos toinen lähtee ennen kuin toinen herää ja toinen menee nukkumaan ennen kuin toinen tulee. Puhumattakaan siitä, että ehtisimme (ja jaksaisimme!) vielä seksiäkin harrastaa.

Missä välissä seksiin on arjessa aikaa? Aamuisin on vähintään toisella kiire johonkin palaveriin, iltaisin on töitä tai menoja, päivisin vähintään toinen on töissä - ja usein niille töille on nipistettävä aikaa viikonloppuisinkin. Se tunti tai kolme, joka ollaan yhdessä kotona, menee kyllä usein kuulumisten vaihtoon, kotitöihin, yhdessä syömiseen, töiden tekemiseen ja velvollisuuksien hoitamiseen - mutta ei seksiin. Sitä paitsi usein sitä on työviikolla niin hektinen tai muissa ajatukissa, ettei pysty kääntämään mieltään seksimoodiin.

Väitän, että emme ole ainoa pariskunta, joka kyllä tykkää toisistaan ja haluaa seksiä toistensa kanssa, mutta joilla sitä ei kuitenkaan jatkuvasti ole. Olkoot iltapäivälehtien toimittajat mitä mieltä tahansa.

4 kommenttia:

  1. Heh, naulan kantaan!
    Hyviä pohdintoja, ja itse huomaan, että jotenkin myös lapsettomuuden aikana ja kenties omien hormoneiden epätasapainon vuoksi ei ole oikein tehnyt aina mielikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sekin on otettava huomioon. Eikä välttämättä tee mieli juuri silloin, kun hedelmöittymisen kannalta pitäisi. Mutta pitäisikö silti sekstata, ettei menisi ovulaatio hukkaan?

      Poista
  2. Itse aikoinaan tuskailin saman asia kanssa, varsinkin kun mies oli usein reissu työssä. Koska tarvitsimme lopulta myös hieman lääketieteen apua raskautumiseen, tuskastuminen lisääntyi. Minua sitten helpotti kun lääkäri sanoi, että turha tehdä asiasta liian suurta numeroa,käytännössä raskaaaksi voi tulla vain yhdestä . Kun tiesin koska ovulaatio on niin harrastimme melko usein seksiä vain sen yhden ainoan kerran kuussa. Hiiteen kaikkien muiden mielipiteet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä! Oikeastaan aika vapauttava ajatus tämä (näin aikuisena, ei ollut teininä), että jo ekasta kerrasta voi tulla raskaaksi. Ja tuosta olen samaa mieltä, että hiiteen tosiaan kaikki ne neuvot ja mielipiteet, joita kaikilla toisten asioista aina on!

      Poista